Bezinningshotel

Over ons

Onze Grondslag

over-ons-1Hoe leef je vanuit je hart in een wereld waar hebzucht en begeerte in verval zijn en niet langer alleen maar de dienst uitmaken? Hoe vind je een evenwicht tussen wel de noodzakelijke materiële behoeften en gevoelswaarden zoals welzijn en geluk?

Geluk is evenwicht tussen WELVAART en WELZIJN.

Je vindt het op het middelpunt van de balans, tussen deze twee polen, waar de stilte van het evenwicht heerst en de vrije keuze bestaat.

Balans geeft vrijheid van keuze ‘hoofd’ of ‘hart’ en beide geïntegreerd..

Ons hoofd…
Ons hoofd dient ons tijdens ons fysieke bestaan te beschermen. IQ – geheugen en slimheid.

Ons hart…
Ons hart dient om de liefde voor het bestaan te ervaren en te leren. EQ – Emotie en medegevoel.

Onze spirituele basis…
Als hoofd en hart in balans zijn, als ratio en gevoel samenwerken komt het SQ vrij, dan zijn wij gereed om de zingevingsvraag, die bij ieder individu bestaat, alleen anders is, te ontdekken en gepassioneerd vorm te geven.

Onze ontdekking:
De coaches van Het Bezinningshotel voelen zich in deze visie met elkaar verwant. Persoonlijke ervaringen leverden dezelfde levenslessen op en via, soms onverklaarbare wegen, vonden zij elkaar daarin.

Het team

over-ons-2Wilma
Besloot rond 1980, nadat het leven haar in een midlifecrisis bracht om het roer om te gooien. Ze volgde een studie Integrale Psychologie en startte vervolgens op 41 jarige leeftijd haar praktijk onder de naam ‘CorCaroli’. Dit ontwikkelde zich later tot haar levenswerk, het Instituut CorCaroli. Ze is daar nog steeds actief als inspirator en docent binnen de opleidingen. Op 1 augustus 2012 vierde het Instituut Corcaroli het 25-jarig jubileum.

Erwin
Rond 2001 ontmoette hij Wilma. Hij leidde een leven wat hem uitputte en tenslotte ziek maakte. Erwin was door jeugdervaringen geconditioneerd om zijn mond te houden. Een voor hem (bleek later) tegennatuurlijke levenshouding. Hij volgde de Beroepsopleiding Life Coach en gaf zijn zwijgende rol op. Nu werd zijn toekomst duidelijk. Erwin is een wijze man. Door het stilzwijgen te doorbreken, te zeggen wat hij te zeggen heeft, blijken zijn woorden bijzondere inhouden te hebben. Het lange zwijgen en blokkeren van zijn innerlijke vuur en passie, heeft zijn gedachtewereld zuiver gehouden en hem een talent geschonken wat hij nu in de praktijk brengt in zijn lessen.

over-ons-3Marianne
Zocht rond 1998 contact met Wilma en volgde achtereenvolgens het traject: Individuele ondersteuning, Procesverwerking en tenslotte de Beroepsopleiding Life-Coach. Marianne ontdekte de waarde van haar kwaliteiten. Zij besloot haar levensvisie in haar werk te brengen. Daar vond zij haar passie en besloot haar natuurlijke dienstbaarheid aan te bieden. Ze is nu mede-eigenaar van het Bezinningshotel. Je ziet haar hier als een blijde en vakkundige gastvrouw die ieder van dienst is waar nodig en begrijpt waar het om gaat.

Andere medewerkers
Anderen die met ons samenwerken hebben zich ontwikkeld binnen onze Beroepsopleiding Life-Coach. Zij nemen deel aan het Corcaroli-platform en werken ieder vanuit hun eigen specialiteit. Waar nodig werken ze als docent of trainer binnen het Opleidingsinstituut of assisteren de Life-coaches van het Bezinningshotel.

Met elkaar
Met elkaar zijn we van veel markten thuis. De grondslag is dat wij ons, vanuit ons talent, eigen verlangen en passie, inzetten en met hoofd en hart samenwerken naar een open en creatieve toekomst.