Bezinningservaring

We zijn blij dat u uw bezinningservaringen met ons deelt en zullen uw reacties graag publiceren.

Bezinningservaring: ‘Dankbaarheid’

bezinningservaring-1‘Als er geen Bezinningshotel was geweest, dan was ik er niet meer geweest. Altijd welkom daar, heb ik een nieuwe start gemaakt. Dankbaarheid strekt zich verder uit omdat ik nu besta, met wat ik weet. Dat heb ik geleerd van mijn coach. De andere blik op het leven, is iets om altijd dankbaar voor te blijven.

Roland Prins

Bezinningservaring: ‘Dankbaarheid’

bezinningservaring-2Ik verloor mijn kind, toen hij nog een kind was. Het is onrechtvaardig en blijft je altijd bij. Toen het rouwen een beetje een plek had gekregen en ik besefte dat mijn zoon in zijn sferen hier niets aan had, kon ik inzien dat alleen ik zelf de zinloosheid van dit sterven in een zinvolheid kon veranderen.  Mijn gevoel van verdriet had me zo overmeesterd en me uit mijn comfortzone gehaald, dat ik besloot hier iets mee te doen.
Dat was mijn zingeving. Nu help ik andere mensen bij het vinden van zingevingen. Ik ben dankbaar dat ik deze verdieping heb gevonden en dit sterven niet voor niets is geweest.
Jan

Bezinningservaring: ‘Verdriet’

bezinningservaring-3Hoe moeilijk is het om je zingeving vast te houden als het verdriet te groot wordt. Een zoon is niet bereid meerdere kanten van de werkelijkheid te bespreken en volhardt in eigen beeldvorming en oordelen over zijn moeder. De pijn zit in het vermijden van de dialoog. Verlating is de wreedste straf die je een ander kan opleggen.

Als dan het eerste kleinkind wordt geboren, groeit het probleem uit tot een dagelijks lijden. Pas een verzoening of een zingeving kan een uitweg bieden en een open oma-relatie doen ontstaan. Voorlopig lijkt het zoeken naar een zingeving die de zin van dit lijden kan verklaren, de enige mogelijkheid.

W.