Zinvol leven

De vrucht van een zinvolle beschaving is DANKBAARHEID

zinvol-leven-1Dankbaarheid kan gewone dagen veranderen in een geschenk. Kan routine-baantjes veranderen in plezier en gewone situaties in zegeningen.

De vraag is hoe beïnvloed je je eigen geestesgesteldheid om de altijd onvermijdelijke tegenslagen en teleurstellingen te transformeren?

Vergeet niet dat het aloude spreekwoord:
‘Verander de wereld en begin bij jezelf’
een waarheid bevat die vandaag de dag nog steeds bewezen wordt. Het werkt, al lijkt het een soort geheim te zijn wat maar weinigen (nog) geloven.

Het Bezinningshotel merkt door middel van het met haar samenwerkende Instituut Corcaroli, dat hun klanten ontdekken hoe ze praktische sleutels en inzichten toe kunnen passen, om zo de kwaliteit van hun leven fundamenteel te verhogen.

Dankbaarheid kun je leren voor een zinvol leven…

zinvol-leven-2Is het te leren om de wereld om je heen anders te ervaren? Heb je het geluk dan voor een groot deel zelf in de hand? Kun je voor jezelf een zinvol leven creëren?

Zeker is dat de manier waarop jijzelf de buitenwereld ervaart, de manier is hoe je hem ziet en voelt.
Het geheim voor een goed leven zit in iedereen zelf, van binnen. Deze weg in het eigen labyrint, waarover de oude Grieken al spraken, is meer dan ooit actueel in deze tijd en is klaar voor bewustwording. Wie in problemen of depressies vast zit heeft niet de macht zich daarmee te verbinden. Toch is dat voor veel mensen een positieve ontdekking geworden.

Dankbaarheid verandert alles wat we hebben in genoeg en meer. Het verandert ontkenning in acceptatie, chaos in orde, verwarring in helder inzicht… Het geeft ons verleden een zin, brengt rust in de dagen en schept perspectieven voor de toekomst… Het helpt je bij een zinvol leven…