Burn-out

Burn-out… een onzichtbare sloper…

…maar ook is het de reddingsgordel, een signaal van urgentie. In deze fase is er wel degelijk een goede kans op een gezonde en evenwichtige terugkeer naar het leven.

Een van de grootste problemen van deze tijd, is het ongemerkt opbranden van energie, de ‘burn-out’. De oorzaken liggen in de extreme dynamiek van deze tijd, die wij helaas bijna allemaal als normaal zijn gaan beschouwen.

Eisen

De eisen die aan kinderen , ouders en het beroepsleven worden gesteld, zijn inmiddels boven de menselijke maat uitgestegen. Dat we het niet opmerken komt omdat we vanaf de kindertijd hierin getraind zijn en bemerken niet wanneer het kritieke stadium is bereikt. Pas als we omvallen moeten we opgeven. 

Tijdig alarm

Een burn-out kondigt zich wel aan. De eerste tekenen van verlies van enthousiasme laten zich nog wegduwen. Maar zeker is dat de volgende fase niet te vermijden is, tenzij er tijd voor reflectie wordt vrijgemaakt. 
Gaan we aan deze oproep voorbij, dan zullen we nog meer reserves in moeten zetten om overeind te blijven. 

Dat kan niet want…

Vul hier maar in waarom alles móet, behalve datgene wat écht zou moeten.
Nog langer vermijden je te verdiepen in je eigen bestaan leidt tot het moment, waarop lichaam en geest zegt: ‘Whatever… Ik kan niet meer…!’ en wat soms tot onherstelbare schade heeft leidt.

Af en toe een onderhoudsgesprek

Een APK voor de auto zien we als een gewone zaak. Af en toe een dokters-controle of een specialistenadvies is ook de normaalste zaak van de wereld. Verzekeringen voor de risico’s, natuurlijk!
Kortom we doen alles om ons leven te beveiligen, te onderhouden en risico’s uit te sluiten. De bron van ons leven wordt echter genegeerd totdat je omvalt en dat meestal ook nog onverwachts omdat je de signalen niet wilde zien.

Oplossing

Deze tijd draagt ook de oplossing mee. Het Bezinningshotel is de plek om je te informeren en je te helpen om je eigen passie, die oneindige energie kan aanboren, weer te zoeken. Passie en burn-outs gaan nooit samen. In speciale arrangementen zijn passende programma’s verwerkt.
Wordt het geen tijd om eens aan jezelf te denken? Klik dan hier.

Wil je nog niet direct reageren? Kijk dan dit filmpje eens af.
Dan zie je waarom wij allemaal gestrest leven en burn-out raken.