Bezinningshotel

Vakkundige coach

25 jaar vakkundige coaching

vakkundige-coach-1Per 1 augustus 2012 kan het Bezinningshotel bogen op 25 jaar ervaring.  Dat is niet niks en is een bewijs van onze kwaliteit. Een brede klantenkring vindt en vond hier vakkundige aandacht en ondersteuning voor levensvragen.
Wilma Post, oprichter en coach, volgde de Beroepsopleiding Integrale Psychologie en stichtte het Opleidings- Instituut CorCaroli in 1987.
Erwin Nijland (coach) volgde intern bij het Instituut CorCaroli. Met resp. 25- (Wilma) en 15 jaar (Erwin) ervaring staan zij garant voor een uitstekende ondersteuning van klanten.  Marianne Hoeve is uw gastvrouw die na de opleiding Lifecoach besloot dat het dagelijkse welzijn van de gasten haar zingeving werd.

vakkundige-coach-2Gecertificeerde coach

Het Bezinningshotel werkt uitsluitend met gecertificeerde Life-Coaches.  Het Instituut is geregistreerd bij het CRKBO, de door de overheid erkende registratie Het Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen.

Nieuwe eigentijdse werkvormen

Het Instituut CorCaroli, werd in 1987 opgericht en was de eerste aanzet van deze vorm van hulp, ondersteuning en coaching. Inmiddels is het uitgegroeid tot dit gecertificeerde Opleidingsinstituut en Inspiratie-centrum voor persoonlijke zingeving. Het Bezinningshotel is hier een gewaardeerd en succesvol onderdeel en gevolg van.

Eigentijds antwoord op het begrip ‘coach’.

De traditionele werkwijze van de meeste hulpverleners loopt via de volgende structuur:
Behandelingspad: Diagnose (etiket), mogelijke medicatie, behandeling, terugkeer naar oude situatie…

De aanpak van een coach binnen het Bezinningshotel gaat uit van de volgende effectievere benadering:
Behandelingspad: Veiligheid scheppen , analyse van de behoefte van de cliënt,  aan de behoefte zoveel mogelijk invulling geven, het probleem analyseren, nieuwe perspectieven opzoeken, adviezen en begeleiding op een weg naar een oplossing. De coach die werkt met deze benadering, geeft in het algemeen snel en adequaat een nieuw begin. We gaan er niet vanuit dat de oude situatie hersteld dient te worden, maar meer leidt naar een andere invulling. Deze is bevredigender voor de cliënt en met de nieuwe perspectieven wordt elan en passie opgeroepen.